Valmista ise piparkoogitaigen

Koostis

2 dl siirupit
2 dl suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
2 tl jahvatatud nelki
1 sl jahvatatud kardemoni
või siis 3 sl piparkoogimaitseainet kolme
eelneva maitseaine asemel
250 g võid
2 muna
ca 10 dl nisujahu
2 tl söögisoodat

 

Valmistamine

Kuumuta potis siirup koos suhkru ja jahvatatud maitseainetega keemiseni. Lisa tükeldatud või, sega läbi ja tõsta pott jahtuma. Lisa kloppides ükshaaval munad. Sega söögisooda jahuga ja lisa vähehaaval siirupi-võisegule. Sõtku tainas hoolega läbi ja paki kilesse. Hoia vähemalt järgmise päevani külmikus (nii maitsestub taigen paremini).

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: themerrycristmas.com

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.