Retsept | Jõulukringel

Koostis:


2 kuiva pärmi
3 spl suhkurt
2 pk võid
1 tl soola
2 spl kakaod
1,3 klaasi piima
0,5 klaasi suhkurt
3 muna
kaneeli
100 g rosinaid
5 - 6 klaasi jahu
pähkleid

 

Glasuur:


1 tk munavalge
4 dl tuhksuhkur

 

Valmistamine:


Sulatatud pärm hõõrutakse suhkruga, lisatakse suhkruga lahtiklopitud munad, sool. Toasoe piim ja sulatatud või lisatakse vaheldumisi jahuga, kuni taigen on sõtkumiseks paraja paksusega.

Sõtkutakse seni, kuni taigen enam kätele ei kleepu (vajadusel võib jahu lisada). Siis pannakse see paariks tunniks sooja kohta kerkima.


Täidis:

 

Toasoe või hõõrutakse suhkru ja kakaoga ühtlaseks kreemiks. Kui taigen on kerkinud, rullitakse see laual 1 cm paksuseks ja määritakse ühtlaselt võikreemiga. Peale puistatakse rosinaid, pähkleid, kaneeli ning rullitakse kokku nagu rullbiskviit.Saadud rull litsutakse laiaks ja lõigatakse kaheks või kolmeks ribaks. Põimitakse.Seejärel pane kringel ahju 230 kraadi juurde küpsema 35-40 min.


Jahtunud kringlit võid kaunistada suhkruglasuuriga, mis annab kringlile edasi kauni välimuse.


Valmistamine:


Lisa tugevaks vahuks vahustatud munavalgele vähehaaval tuhksuhkrut, kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv. Seejärel võta appi lusikas, millega saad glasuuri kringlile kanda.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: themerrycristmas.com

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.