Retsept | Ahjujuurikad küüslaugu ja rosmariiniga

Koostis

300 g    väiksemaid porgandeid
300 g    väiksemaid pastinaake
300 g    väiksemaid peete
2-3 sl    ekstra virgin oliiviõli
3    küüslauguküünt
3-4    oksa rosmariini
1 pakk    meresoola
Valmistamine

Koori juurviljad, lõika suurteks piklikeks kangideks (peedid võid tükeldada ka õhukesteks sektoriteks). Koori küüslauguküüned ja lõika seibideks, tõsta koos juurikatega ahjupannile. Nirista peale head oliiviõli ja puista üle meresoola ning rosmariiniga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 25-35 minutit või kuni juurikad küpsed, aga veel meeldivalt krõmpsud. Serveeri koos ahjupraega.
Allikas: Rakvere LK, retsepti autor: Lia Virkus
Foto: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga

OTSING