Maitsev puuviljakeeks jõuludeks

Koostis:

150g pehmet toasooja 80% võid
1,5 dl suhkrut
3 suurt muna
2,5dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1.5 dl konjakit või rummi
1 liiter erinevaid kuivatatud hakitud puuvilju aprikoosi, heledaid kui tumedaid rosinaid, kuivatatud ploome, kuivatatud kirsse ja soovi korral ka sarapuupähkleid.

Keeksi võid kaunistada lihtsa glasuuriga, glasuuriks 1dl tuhksuhkrut, 1tl vett
Valmistamine:

Alusta kuivatatud puuviljade tükeldamisest. Kui puuviljad tükeldatud vala neile peale rummi/või konjakit ja lase neil üleöö külmikus seista. Kui soovid aga keeksi varem valmis teha lase puuviljadel koos konjakiga vähemalt paar tundi seista, et maitsed seguneksid. Järgnevalt sega nõus ära jahu koos küpsetuspulbriga. Nüüd võta pehme toasoe või ja sega teises kausis see suhkruga heledaks vahuks. Jätka vahustamist, lisades ükshaaval munad.
Seejärel lisa juurde küpsetuspulbriga segatud jahu ja siis sega juurde alkoholis leotatud puuviljad koos alkoholiga.  Sega kõik ühtlaseks taignaks ja vala seejärel tainas võitatud ja riivsaiaga ülepuistatud keeksivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus umbes tund aega, kuni koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Jahtunud keeks keera hoolikalt hõbepaberisse ja pane jahedasse jõuluõhtut ootama. Jõuluõhtul võid keeksi lihtsa glasuuriga veel ära kaunistada. Glasuuriks sega tuhksuhkur koos veega kokku, ja vala saadud segu keeksile.
Image
Tekst: Scandinavian Home
Fotod: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga

Loe ajakirja mobiilis

                 

 

Liitu uudiskirjaga

Liitu uudiskirjaga

OTSING