Retsept | Valged piparkoogid

Koostis:

100g võid
4 muna
2kl suhkrut
400g jahu
1/2 tl soola
1/2 t l soodat
2 tl piparkoogimaitseainet

Glasuur:

1 munavalge
4dl tuhksuhkrut
Paar tilka sidrunimahla

Vahusta munavalge, seejärel lisa ja sega lusikaga vähehaaval tuhksuhkrut, ning kõige lõpuks paar tilka sidrunimahla, mis muudab glasuuri tihedamaks ja tugevamaks. Sega segu niikaua kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv, kuid mitte nõtkuv. Kui glasuur valmis võta väike kilekott ja pane segu kotti. Tee ühte otsa pisike auk. Nüüd võid alustada piparkookide kaunistamist.

Valmistamine:

Vahusta pehme või hulka suhkur ja muna. Kui kõik vahule aetud, lisa juurde jahu koos piparkoogimaitseaine, sooda ja soolaga. Sega segu ühtlaseks taignaks. Enne küpsetamist hoia vähemalt tund aega külmas. Ja enne piparkookide tegemist hoia toatemperatuuril 20min, et tainas pehmeneks. Rulli tainas ja tee vormide abil väiksed koogid. Pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja tõsta ahju. Küpseta 180–200 kraadi juures 8–10 minutit. Seejärel lase piparkookidel jahtuda ja kaunistada soovi korral glasuuriga.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: themerrycristmas.com

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

scandinavianhomeajakiri@gmail.com

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.