6 looduslikku hambavalgendajat

Kes meist ei sooviks säravvalgeid hambaid?

Siin on 6 looduslikku hambavalgendajat, mis aitavad kaasa teie hammaste valgena hoidmisel.

1 Sooda
Koos hambapastaga võib vahetevahel kasutada ka soodat. Sooda on väga pehme abrassiiv, mis aitab hambapinda puhastada.

2 Õunad
Miks on õunad hammastele kasulikud? Sest nad sisaldavad palju vett ja tugevdavad igemeid. Vesi aitab kaasa sülje tekkimisele, mis omakorda aitab eemaldada hammastele ja igemetele tekkivat kattu.

3 Sibul
Enne kohtingule minekut sibulat süüa ei tasuks, aga hammastele on sibul väga kasulik. Ja kindlasti tahate peale sibula söömist oma hambaid pesta, mis ainult suurendab võimalust omada valgeid hambaid.

4 Pähklid ja Seemned
Tahke söök masseerib igemeid ja puhastab hambapinda. Kui süüa pärastlõunal üks peotäis mandleid, siis saad nii valku, kasulikke rasvasid kui ka valged hambad.

5 Maasikad
Neis sisalduv õunhape eemaldab hammaste pinnale tekkivaid plekke. Värske ja mahlane maasikas on isuäratav igal võimalikul moel. Juba mõned marjad päevas valgendavad hambaid ja laevad organismi vitamiinidega.

6 Rosinad
Rosinad on hammastele kahjutu maiustus. Kuna rosinates ei ole sahharoosi, siis nende söömine ei tõsta happesuse taset. Hambad ei kaota tänu sellele mineraale ega ole ohtu kaariese tekkele. Selgunud on ka, et rosinad sisaldavad selliseid kasulikke komponente, mis takistavad suus kahjulike mikroobide kasvu, mis võivad põhjustada igemehaiguseid.

Suurematest hambaprobleemidest on võimalik hoiduda, kui pesta regulaarselt hambaid 2 korda päevas ja külastada hambaarsti 2 korda aastas. Millal viimati hambaarsti juures käisid?

 
 
Tekst: nelk.ee/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: Erakogu

Head teemad lugemiseks

Enim loetud artiklid

"Soovid meie ajakirjas reklaami, siis kirjuta toimetusele"

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ILUNURK

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.