Retsept | Kanakotletid bataadi-lillkapsatambiga

Koostis

300 g Talleggi Fitness kanafilee hakkliha
1 muna
0,5 küüslauguküünt
1 porgand
1 sl kaera- või riisijahu
1 sl hakitud peterselli
0,5 tl soola
õli
musta pipart
Köögiviljatamp:
300 g bataati
150 g lillkapsast
1 dl mandlipiima
0,5 küüslauguküünt
näpuotsaga cayenne’i pipart
soola, hakitud murulauku või peterselli

Valmistamine

Koori porgand ja riivi peene riiviga ja kuumuta paari minuti jooksul kergelt pannil oliiviõlis. Lisa pressitud või hoolikalt hakitud küüslauk ja sega teiste kotleti koostisainetega korralikult kokku. Vormi märgade käte abil saadud massist u 6 kotletti ja pruunista neid keskmise kuumusega pannil mõlemalt
poolt 2 minutit. Järelküpseta 180-kraadises ahjus veel ca 6 minutit või lase pannil kaane all ligikaudu sama kaua tõmmata.

Kotlet peaks näpuga vajutades jääma kergelt vetruv, kuid mitte tuntavalt kõva ega pehme. Bataadi-lillkapsatambi valmistamiseks koori ja tükelda bataat ja keeda soolaga maitsestatud vees umbes 5 minutit, lisa lillkapsaõisikud ja keeda veel 10 minutit või kuni mõlemad köögiviljad on pehmed. Kurna ja tambi pudrunuiaga või pressi läbi kartulipressi ning sega. Kui soovid pehmem püreed võid kasutada ka saumikserit. Kuumuta mandlipiim ja sega vähehaaval tambi hulka. Maitsesta soola, Cayenne`i pipra ja maitserohelisega ning serveeri koos kotlettidega.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.