Retsept | Pühade pikkpoiss

Koostis

500 g  Lihaveise-delikatesshakkliha
1 tk    sibul
1 tk    saiaviil
1 tk    muna
1 tl    kuivatatud pune
1 dl    pohl
    
4 dl    vasikalihapuljong
1 dl    portvein
1 sl    pohlamoos
1 tk    küüslauguküüs
1 tl    või

 

Valmistamine

1. Sega omavahel hakkliha, hakitud sibul, väheses vees leotatud saiaviil, muna ja maitseained.
2. Lisa ettevaatlikult lisades pohlad.
3. Tõsta mass võitatud piklikusse keeksivormi. Küpseta 175 kraadises ahjus 45 minutit.
4. Kastme valmistamiseks sega kõik kastme ained kastrulis ja kuumuta keemiseni. Keeda keskmisel kuumusel, kuni kaste keeb kokku paksemaks siirupitaoliseks kastmeks.
5. Kurna läbi sõela, lisa või ja hoia kuni serveerimiseni soojas.

Paku kõrvale näiteks kartulipüreed või ahjukartuleid.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.