Retsept | Šašlõkk äädikamarinaadis

Koostis

1 kg sea kaelakarbonaad või sea taga- või abaosa
2 tk *hakitud sibul
3 tl Must pipar
4 tl sool
3 sl 30% äädikas
1.5 tl suhkur


Valmistamine:
Sega kokku marinaad ja kalla kuubikuteks lõigatud lihale, lase külmas seista 3-4 tundi kuni üleöö. Küpseta lihatükid grillil. Marinaadile võib alati lisada ka toiduõli, mis teeb liha pehmemaks, kuid ka vedeliku rasvasemaks. Tavalise äädika võib asendada valge veini äädikaga (sel juhul tuleb lisada seda rohkem). Samuti võib musta pipra asendada viie pipra seguga või panna mõlemat. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.