Retsept | Veise välisfilee ahjus

Koostis

Koostis- ja maitseained
1 spl meresoola, 1 spl värskelt jahvatatud musta pipart, 1 küüslauk, 2 sibulat, 2 porgandit, 2 sellerit, õli
ürte nt. tüümian, rosmariin, loorber, salve

Valmistamine

Eelsoojenda ahi 240 kraadini.
Pese juurviljad ning tükelda jämedalt, juurvilju koorida ei ole vaja. Murra küüslauk küünteks ning laota koos teiste juurviljadega ahjuplaadile laiali. Piserda üle oliiviõliga.Sega oliiviõli, sool ning pipar ja hõõru liha seguga. Aseta lihas pannile juurviljade padjale. Aseta ahjuplaat ahju ning keera kohe kuumust maha, 160 kraadi peale. Sellel temperatuuril tuleb ideaal küpsuse saavutamiseks liha küpsetada umbes tunni. 50 minuti täitumisel võib hakata kontrollima liha sisetemperatuuri kasutades lihatermomeetri

 

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.