Valged piparkoogid

Valged piparkoogid

Koostis:

100g võid
4 muna
2kl suhkrut
400g jahu
1/2 tl soola
1/2 t l soodat
2 tl piparkoogimaitseainet

Glasuur:

1 munavalge
4dl tuhksuhkrut
Paar tilka sidrunimahla

Vahusta munavalge, seejärel lisa ja sega lusikaga vähehaaval tuhksuhkrut, ning kõige lõpuks paar tilka sidrunimahla, mis muudab glasuuri tihedamaks ja tugevamaks. Sega segu niikaua kuni segu on ühtlaselt valge ja läikiv, kuid mitte nõtkuv. Kui glasuur valmis võta väike kilekott ja pane segu kotti. Tee ühte otsa pisike auk. Nüüd võid alustada piparkookide kaunistamist.
Valmistamine:

Vahusta pehme või hulka suhkur ja muna. Kui kõik vahule aetud, lisa juurde jahu koos piparkoogimaitseaine, sooda ja soolaga. Sega segu ühtlaseks taignaks. Enne küpsetamist hoia vähemalt tund aega külmas. Ja enne piparkookide tegemist hoia toatemperatuuril 20min, et tainas pehmeneks. Rulli tainas ja tee vormide abil väiksed koogid. Pane need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja tõsta ahju. Küpseta 180–200 kraadi juures 8–10 minutit.
Seejärel lase piparkookidel jahtuda ja kaunistada soovi korral glasuuriga.
Image
RUBRIIK JÕULUD
Image
Image
Image
Image

HEAD TEEMAD

Esimesel kojutoomise päeval vajab jõulukuusk 2-3 liitrit vett. Järgmistel päevadel piisab liitrist veest. Jõulupuule esimese vee panekul võid juurde lisada kaks supilusikatäit suhkrut, see aitab...

võta kuuseoks kinnaste vahele ja libista õrnalt sõrmede vahelt läbi, kui ühtegi okkast kinda külge ei jäänud on puu värskelt raiutud, sest värskel kuusel ei tohiks ükski roheline okas pudeneda....
Tekst: Scandinavian Home
Fotod: Pinterest.com
Liitu uudiskirjaga