Retsept | Ploomikook

Koostis

9 suurt ploomi
225g võid
5dl nisujahu
4dl suhkrut
1spl vaniljesuhkrut
2tl küpsetuspulbrit
5 muna
2dl kuuma vett
50g mandlilaaste


Valmistamine

Lõika ploomid pooleks, eemalda kivi ja lõika seibideks. Sulata või. Sega kokku jahu, suhkur, vaniljesuhkur ja küpsetuspulber. Sega juurde sulatatud või. Lisa munad ükshaaval segades juurde. Kuumuta vesi keemiseni ja sega taignasse. Vala taigen ahjuplaadile,  mis on kaetud küpsetuspaberiga. Aseta ploomiviilud taignale ja puista peale mandlilaaste. Küpseta 175' kraadises ahjus 35 min. Lase jahtuda. Paku vaniljejäätise voi vaniljekastmega.
Koogil võib kasutada ploomide asemel ka õunu või nektariine
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.