Retsept | Aedviljapirukas

Vajad lahtikäivat  vormi  ca 28cm

Põhi:
1dl kartulipüree pulbrit
2dl nisujahu
1/2tl küpsetuspulbrit
100g toasooja võid
1dl jääkülma vett

Täidis:
1 väike suvekõrvits
1 sibul
1/2 punast paprikat
6 kirsstomatit
2 küüslauguküünt peeneks hakituna
0,5 tl soola
200g fetajuustu
2 dl piima, e kanamuna
1 dl tugevamaitselist riivjuustu
 
Valmistamine
Piruka põhi: Sega kartulipüree jahu, nisujahu ja küpsetuspulber kokku. Lisa toasoe või. Lisa külm vesi ja sega ainult nii palju, et jahud segunevad sisse. Rulli  taigen jahu abil õhukeseks. Tõsta vormi ja vajuta vaikselt põhjale ja äärtesse. Pane külmkappi täite tegemise ajaks. Haki paprika ja sibul väikesteks kuubikuteks. Tükelda ka suvekõrvits väikesteks tükkideks ja lõika tomatid neljaks osaks. Sega juurviljad kokku ja lisa küüslauk ning sool. Tükelda fetajuust ja pane pooled koogi põhjale. Aseta peale aedviljasegu ja veel lõpud fetajuustust. Sega munad, piim ja riivitud juust kokku. Vala koogi peale. Küpseta 225 ahju allosal u. 35 min.
Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.