Retsept | Kohupiimatasku keedutainas

Koostis

2.5 dl vett
125 g tükeldatud võid
1 tl suhkrut
0.5 tl soola
150 g nisujahu
4  muna

Valmistamine

Kuumuta paksupõhjalises potis vesi, võikuubikud, sool ja suhkur keemiseni. Kohe, kui või on sulanud, tõsta pott korraks tulelt ning lisa korraga kogu jahu. Sega samal ajal hoolega ja kiiresti puulusikaga, kuni jahu on segunenud. Tõsta pott uuesti tulele ning sega hoolega 2-3 minutit keskmisel kuumusel, et tainast osa niiskust välja saada. Tainas peaks olema pehme ja sile. Kalla tainas teise kaussi ning lase veidi jahtuda (ca 60 kraadini). Sega ükshaaval juurde munad, iga kord puulusikaga korralikult segades (kui kasutad nn lauamikserit, siis sega madalaimal kiirusel juurde üks muna, siis tõsta kiirust ning sega ükshaaval juurde ülejäänud munad). Valmis tainas peaks olema paks ja läikiv ja aeglaselt voolav, kui lusikaga kausist välja tõsta.

Tainas tuleb soojast peast vormida! Pane kondiitripressi sisse ning pressi vajaliku kujuga küpsetised. Ümmargusi profitroole võib ka kahe tee- või supilusika abil vormida. (Kui tainas jääb liiga träpsuline, siis võid märja näpuga siledamaks siluda). Pane 200-kraadisesse ahju, siis keera ahi 180 kraadi peale ja küpseta umbes 20 minutit, kuni ekläärid-profitroolid on kenasti kerkinud ja kuldpruunid. Umbes 15 minuti pärast küpsetamise algust tõmba ahjuuks kergelt praokile ja jäta nt puulusikas ahjuukse vahele - siis pääseb liigne niiskus ahjust välja.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta
Fotod: erakogu
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.