Retsept | Siirupised muffinid sidrun-liivateega

Koostis:

 

Tainas:

100 g võid

230 g mett

1,25 ml piima

2 muna

2 tl vaniljeekstrakti

Pisut riivitud apelsinikoort

Näpuotsaga soola

300 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

110 g väga peeneks hakitud datleid

 

Siirup:

90 g võid

1,5 dl apelsinimahla

Rohkelt sidruntüümiani

Maitse järgi mett

 

Valmistamine:

 

Kuumuta võid kuni see muutub karamelliseks ja helepruuniks. Eemalda siis tulelt ning lisa mesi, piim, munad ja maitseained ning vahusta kohevaks. Siis lisa ühendatud kuivained koos hakitud datlitega. Sega ühtlaseks.

Määri väikese muffinipanni põhjad ja ääred võiga. Tõsta siis pehme tainas. Küpseta 160C juures 20 min. Kui on küpsed, siis täkesta mõnest kohast tikuga, et siirup saaks paremini sisse imenduda.

Kuumuta siirupi jaoks või taas karamelliseks, lisa apelsinimahl ja tüümianilehed ning keeda segu siirupiks. Maitsesta soovi korral täiendavalt meega. Tõsta küpsenud muffinid sellesse ning lase siirupil neisse imenduda.

Tekst/kujundus: artisanhoney.ee | S.Heinmets, J.Gotta
Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa

Kirjuta meie toimetusele

Ajakiri ScandinavianHOME alustas tegevust aastal 2015.