Ma tean, et teile meeldib see lihtne ja maitsev lõheretsept! Haarake koostisained ja soojendage pann, sest on aeg alustada!
Koostis
1 suurem lõhefilee
1 spl oliiviõli
⅓ tassi kuiva valget veini (nt Sauvignon Blanc)
⅛ tassi sidrunimahla
1 spl mett
½ spl peeneks hakitud värskeid rosmariini lehti
1 tl maisitärklist
sool ja pipar
kaunistamiseks sidruniviilud ja rosmariin
Valmistamine
Lõika lõhefilee portsjonisuurusteks tükkideks. Puista lõhele soola ja pipart ning pintselda pealt oliiviõliga. Kuumuta suur pann keskmisel kuumusel. Lisage pannile lõhe nahaga pool ülespoole, katke kaanega ja küpseta umbes 3-4 minutit. 4 minuti pärast keerake lõhe ümber ja küpseta veel 3 minutit. Eemalda lõhe pannilt ja tõsta kõrvale. Lisa samale pannile vein, sidrunimahl, mesi ja rosmariin. Sega ja küpseta umbes 2 minutit. Lahusta maisitärklis väikeses koguses vees (umbes 3 spl) ja lisa kastmele. Küpseta veel minut ja lisa lõhe pannile nahk ülespoole. Keera kuumus maha, kata nõu kaanega ja lase paar minutit puhata.
Enne serveerimist pööra lõhe ümber ja kaunista sidruniviilude ja värske rosmariiniga.
Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.