9 tubast lille, mis puhastavad sinu eluruumis õhku

9 tubast lille, mis puhastavad sinu eluruumis õhku

Mida võib leiduda tubases õhus?

Tubases õhus võib leiduda erinevaid toksilisi aineid. Neid leidub värvides (siia alla kuuluvad ka trükivärvid ja erinevad siseviimistluse värvid), kodukeemias (erinevad puhastusained), sünteetilises tekstiilis, sünteetilistes vaipades, sisustuses ja erinevates kodus kasutatavates liimides(seda mitte just igapäevaselt).

Kõik need mürgised ained võivad tuua kaasa ebatervisliku õhu, mis  võivad põhjustada erinevaid sümptomeid alates allergiast, peavalust, pearinglusest jne. Kui otsite võimalusi, kuidas parandada oma kodu siseõhu kvaliteeti, võiksite kaaluda investeerimist ühe või mitme õhku puhastava toalille kasuks.

Kollakas kuldviljakpalm- kuldviljakpalm on üks efektiivseim õhupuhastaja ja -niisutaja, eemaldades õhust ka toksilisi aineid.

Kui kodune õhk on justkui seisma jäänud või kuiv, soovitatakse just Luuderohtu ehk Hederat. Samuti soovitatakse antud taime ka astmaatikute ja allergikute koju, kes soovivad hingata puhtamat õhku.

Lõhnav draakonipuu- püüab õhust kahjulikke aineid, puhastades ruumi õhku. Väga valge või poolvarjuline keskkond (mida triibulisemad lehed, seda enam valgust vajab), kuid hoiduda otsesest päikesevalgusest. Valgus aitab säilitada lehtede erksa värvi.

Mägipalm- vastupidav õhuniisutaja toalill mägipalm. Mägipalm kasvab jõudsalt niiskes ja mitte otsese päikese käes. Sellistes tingimustes puhastab ta aktiivselt õhku.

Lüüra viigipuu on suurte ümarate lehtedega vähenõudlik toataim, olles ühtlasi ka suurepärane õhupuhastaja.  Aeg-ajalt võtta viigipuu lehtedelt tolmu, kuna taim on tolmu suhtes tundlik.

Kummi-viigipuu- soovib valget või poolvarjulist keskkonda. Suvel vältida otsest päikesevalgust. Lopsakad lehed niisutavad õhku ja eemaldavad kahjulikke gaase.

Viigipuu (Ficus benjamina)- taim paigutada valgusrikkasse kohta, kuid mitte otsese päikesevalguse kätte. Asukohavahetusi tuleks pigem vältida. Aitab filtreerida ruumi õhku.

Kaunis Tõlvlehik ehk Spathipyllum on suurepärane õhu puhastaja ja ideaalne taim ka astmaatikute või tolmuallergikute koju. Ta mitte ei puhasta ainult õhku vaid toodab ka hapniku.

Havisaba (sansevieria trifasciata) on ideaalne taim. See taim puhastab sinu kodus olevat õhku ja seda mitte ainult vaimses mõttes vaid ka füüsiliselt. Havisaba töötab öösiti, eemaldades õhust mürkained ja tootes samal ajal hapniku juurde. Seega, kui sa tunned magades, et sul jääb õhku puudu ja uni ei ole korralik. siis too kindlasti Havisaba oma magamistuppa.

Tekst/kujundus: Scandinavian Home | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: entrancemakleri.se, alvhem.com

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist ELUTUBA

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.