Milline magamisase valida koerale?

Lemmiklooma magamis- ja puhkamise ase on tavaliselt üks esimesi asju, mida uuele neljajalgsele pereliikmele ostma tõtatakse.  Kui esmapilgul näib see lihtne ja kiire ost, sest kauplustes leiduv valik on lai, võib just suur valik saada takistuseks selle kõige õigema leidmisel. Vastav magamisase peab enamasti sobima kodu sisekujundusega, olema ilus ja hõlpsalt hooldatav ning pakkuma lemmikule vähemalt sama mõnusat olemist kui meie endi voodi.

Nõu annab: Pet City lemmikloomapood, tootefotod: Cloud7, kelle tooteid saab tellida ka Eestisse.

Tutvustame teile ka veidi Cloud7, mitmeid auhindu võitnud brändi.

"Me armastame koeri – see pole midagi erakordset. Cloud7 kohta võime aga uhkusega öelda, kuidas paneme kogu nende armastuse ja positiivse energia toodetesse, mis tõstavad nende elu.

2010. aastal Berliinis asutatud Cloud7 ehitati moeloojast Petra Jungebluthist, kes lõi oma jälje suurtes moemajades Tommy Hilfiger ja Strenesse. Sellest ajast alates on bränd kasvanud koerte esmaklassiliseks kaubamärgiks, millel on palju lojaalseid fänne kogu maailmast. Cloud7 on kõige laiema tooteportfelliga juhtiv koerte disainimärgis, mida turustatakse nii tema enda veebipoe kui ka eksklusiivsete jaemüügipartnerite kaudu 35 riigis"

Järgnevalt väike ülevaade populaarsemate magamisasemete eelistest ja eripäradest.

Standardne magamisase, matt. Kõige levinumad, matid või padja moodi, kõrgemate servadeta pesad, mis on tavaliselt kaetud fliisi, teksa, tehiskarva, veluuri, plüüsi, vms pehme, kuid vastupidavama riidega. Sisutäiteks kasutatakse enamasti niiskust mitte imavaid materjale nagu polüester.

Pesa-tüüpi magamisase

Pesa-tüüpi asemed on lisaks pehmele alusele kõrgemate servadega, mille vastu loom saab ka toetuda. Pesa servad võivad olla täisulatuses või osaliselt, jättes näiteks mingi osa avatuks, et lemmikul oleks hõlpsam liikuda või ümbrust jälgida. Sarnaselt matile on pesad kaetud pehme riidekattega ning lisaks alusele võivad sisupehmendusega olla ka servad. Seda tüüpi pesad sobivad lemmikutele, kellel on muuhulgas suurem turvalise tunde vajadus ja kes tahavad lamades seljaga millegi vastu toetuda.

Milline magamisase valida koerale?

Padja-tüüpi magamisase

Padja-tüüpi pesad sobivad enamikele loomadele, kuid vanematele või liigese- või luustikuprobleemidega koertele ei pruugi pakkuda piisavat ortopeedilist tuge.

Sõõrik-tüüpi magamisase

Sarnaselt eelmisetele on sõõrik-tüüpi pesad samuti kõrgete servadega, kuid viimased on alati ümmarguse vormiga ning igast küljest kinnine. Enamasti on need pesad väga pehmed, võimaldades loomal end turvaliselt kerra tõmmata. Sõõrik-tüüpi pesad on muuhulgas hea alternatiiv lemmikutele, kes muidu armastavad magada nt peremehe voodis.

Kinnine magamisase

Poolkinnised või väikese ukseavaga, muidu kinnised pesad, sobivad eelkõige väiksematele koertele ning suuremale osale kassidele. Seda tüüpi pesasid eelistavad loomadele meeldib, kui nende magamisase on ülejäänud saginast eemal ja kasside puhul võiks see olla ka natuke kõrgemale tõstetud. Enamasti on kinnised pesad plüüsist, pehmest kunstkarvast või fliisist ja magamisalus on lisatäidisega (küljed enamasti mitte).

Kõrge magamisase

Põrandast kõrgemale tõstetud magamisasemeid kasutatakse kodudes nii sisekujunduselemendina (meenutades sh miniatuurseid diivaneid), kuid lisaks on neil praktiline otstarve. Kõrgem magamisase on põrandal olevast mõnevõrra soojem ning lisaks teeb erinevate parasiitide ligipääsu pesale põrandalt keerulisemaks. Selline magamisase ei sobi liigese ja erinevate ortopeediliste probleemidega loomadele ja eraldi koeratõuna võiks välja tuua pika selgrooga taksid.

Ortopeediline magamisase

Nagu nimi ütleb, on ortopeedilised pesad-matid mõeldud looma ortopeediliste probleemide leevendamiseks. Lisaks pakub sedasorti pesa head toetust vanematele koertele ja loomale, kellel võib olla eeldusi ortopeediliste probleemide tekkeks, aga ka väga kõhnadele lemmikloomadele. Ortopeediline pesa on tavapärasest kindlasti jäigem ning kõvem. Ortopeedilise pesa pealispind on kaetud materjaliga, mis ei ole libe  ega niiskust imav. Sisutäiteks on kõrge kvaliteediga tihe vaht või nn memory-foam kehakuju salvestav täitematerjal.

Kõige levinumad standardsed magamisasemed on mati või padja moodi, kõrgemate servadeta pesad, mis on tavaliselt kaetud fliisi, teksa, tehiskarva, veluuri, plüüsi, vms pehme, kuid vastupidavama riidega. Sisutäiteks kasutatakse enamasti niiskust mitte imavaid materjale nagu polüester. Padja-tüüpi pesad sobivad enamikele loomadele, kuid vanematele või liigese- või luustikuprobleemidega koertele ei pruugi pakkuda piisavat ortopeedilist tuge.

Tekst/kujundus: Pet City lemmikloomapood | Scandinavian HOME | S.Heinmets, J.Gotta | Fotod: cloud7

Loe ja vaata kõiki artikleid rubriigist MAAKODUD | MAJAD

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Scandinavian HOME alustas tegevust aastal 2015.