Retsept | Glasuuritud porgandid

Retsept | Klasuuritud porgandid

Koostis:

500 g värskeid porgandeid
2 spl võid
2 spl pruuni suhkrut
1/2 tl soola
1/2 tl musta pipart
1 tl värsket või kuivatatud tüümiani (valikuline)
1/2 dl vett

Klasuurimiseks:

2 spl mett või siirupit
1 spl sidrunimahla
1/2 tl vaniljeekstrakti (valikuline)

Valmistamine:

Koori porgandid ja lõika need soovitud suuruseks. Üks võimalus on lõigata need pikuti neljaks, et nad oleksid kaunid ja kergesti söödavad. Pane porgandid suure potti ja lisa vesi. Keeda porgandeid umbes 5-7 minutit, kuni need on veidi pehmed, kuid siiski krõbedad. Tühjenda vesi ja jäta porgandid kõrvale. Kuumuta pannil või, kuni see sulab, seejärel lisa pruuni suhkru, soola ja pipra segu. Kui suhkur on sulanud ja segu on ühtlane, lisa keedetud porgandid pannile. Sega porgandeid pannil, kuni need on ühtlaselt kaetud klaasi segu. Lisa vesi ja lase segu keema tõusta. Vähenda kuumust ja lase porgandid madalal kuumusel haududa, kuni klassuuri maht on vähenenud ja porgandid on kenasti glasuuri kaetud.

Ideed ja inspiratsioon ei saa kunagi otsa
jälgi meid siin

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Veebiajakiri Scandinavian HOME